Januárban sztrájkolni fognak a pedagógusok

bérek megállapodás pedagógusok szakszervezet sztrájk

 

Figyelmeztető sztrájkot tűzött ki január 31-re a két pedagógus szakszervezet, és ha azzal sem érnek el semmit, március 16-án újjabb sztrájkot szerveznek – írja a 444.hu.

Nem sikerült elérni, hogy vonják vissza a rendeletet, ami arról szól, hogy fizetés nélküli szabadságra küldik azokat, akik nem oltatták be magukat. Sajnos nem lett megállapodás a béremelésről sem, a kormány ragaszkodik a 10%-os 2022-es emeléshez.

Ha tehetnénk, fekete zászlókat lengetnénk, mondta el, Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke, aki a kollégákkal együtt gyertyát tartott a gyász jeléül.

A két szakszervezet vezetői arra kérték az oktatásban dolgozóktól, ammenyien csak lehet, vegyenek részt a figyelmeztető sztrájkban, valamint a szülők és a diákok támogatását is kérték.

Fotó:: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak