A koronavírus miatt százmilliók kerültek anyagi csődbe

egészségügy koronavírus mélyszegénység világjárvány WHO

 

Ötszázmilliónál is többen vannak azok az emberek, akik a koronavírus miatt anyagi válságba kerültek, mert az egészségügyi kiadásaikban nem segít nekik senki – közölte a Világbank és az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

A járvány nem csak az egészségügyi rendszer működésében okozott problémákat. Hanem az 1930-as évek óta a legsúlyosabb gazdasági válságot is előidézte, ami miatt sokaknak még nehezebbé vált az ellátásuk finanszírozása.

Minden kormánynak azon kell lennie, hogy azonnal helyreállítsa és felgyorsítsa erőfeszítéseit, hogy az emberek hozzáférhessenek az egészségügyi ellátáshoz, anélkül, hogy anyagi következményektől kellene tartaniuk – szögezte le a WHO főigazgatója.

Fotó: Pixabay

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak