A fővárosi cégek béremeléséről egyeztetnének a szakszervezetek a kormánnyal

béremelés főváros kompenzáció szakszervezet

 

A főváros és több szakszervezet nyilatkozatott írtak alá, amiben kijelentették, hogy kárpótlást várnak el a kormánytól az iparűzési adó elvonása miatt – írja az infostart.hu.

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke szerint az infláció és az áremelkedések csak súlyosabbá tették az elmaradt bérfejlesztés miatt előállt problémákat, ezért volt szükség a fővárosi vezetéssel aláírt korábbi megállapodásra.

Azzal sem értünk egyet, hogy a dolgozókon spóroljanak, de azzal sem, hogy egy előre tervezett megállapodás bevételi oldala csökkenjen – emelte ki Naszályi Gábor.

A megállapodás lényege az, hogy közösen kérjék a kormányt a kompenzációra, ez pedig téma lesz a jövőheti fővárosi közgyűlésben. Hozzátette, értik hogy csökkenteni akarja a kormány a vállalkozások terheit, de a városok és a települések költségvetésében ez hiányként jelentkezik, ezért van szükség a kompenzációra.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak