A kétfarkúak letámadták a hatpárti összeborulás oligarcháját

Bige László kétfarkú

Tornyosuló káosz az ellenzéki térfélen. A Kétfrakú frontális támadást indított a Hatpárti ellenzék egyik oligarchája, Bige László ellen. Úgy tűnik, már csak Szanyiék kampányolnak a Fidesz ellen.

Újabb és újabb frontok nyílnak az ellenzéki térfélen. Az már már megszokott, hogy a felek egymásnak ellentmondó nyilatkozatokkal operálnak, kampány helyett így erősítve a kreatív anarchiát az ellenzéki oldalon.

Azt is megszoktuk már, hogy a Fidesz folyamatosan közpénzek milliárdjaiból indítja a lejárató kampányait bárki ellen, akit veszélyesnek tart a hatalmára, és már- már paródiába hajlóan képes hónapokig pörögni egy akár nem is létező ügyön.

Ámde mi sem jelzi jobban a helyzet komolyságát, hogy a magyar viccpárt – miután egy liberális lap le merte írni, hogy szervezete nem igazán létezik és hogy tagjainak az adatait rosszul kezelte, és azok kikerültek a nyilvánosságra – úgy döntött, félre teszi a viccességét, és megmutatja, milyen az, ha harcra késztetik. Úgy tűnik, csak azt szeretik, ha ők bánthatnak másokat.

A 10 éve ingyen sörrel és minden más politikai erőt kifigurázásával kampányoló párt, amelynek érdemi munkássága kimerült sérült aszfalt darabok festéséből, most megtámadta a jobboldali – liberális hatosfogat keresztény-konzervatív miniszterelnök-jelöltjének házi oligarcháját, Bige Lászlót.

Ime az FB-poszt:

„Bige László négy napja Juszt László vendége volt, ahol ezt mondta:
– Tehát nem állami támogatás?
– Nincs egyetlen forint, se a régiektől nem kaptunk állami támogatást, se az előző kormányzattól, se a mostani kormányzattól nem kaptunk egyetlen fillér támogatást sem soha.

Ez itt pedig Bige László tavalyi 283 milliós állami támogatása. A lehetőséget a Külügyminisztérium hirdette meg, és a pénzt a HIPA osztotta szét:
(Az összesen 170 milliárdos, a sajtóban nemigen szereplő támogatásban sok egyéb érdekesség is van (17 oldal), mint például amikor az egy fős cég munkaerő megtartásra kap 300 milliót. Jövünk majd velük hamarosan.)”

Történik ez akkor, amikor a magyar gazdaság éppen zuhanórepülésben áll bele a talajba, és amikor honfitársaink százai halnak meg naponta a Covid járvány és a Fidesz bénázása, valamint a szélsőjobb oltásellenes uszítása miatt. Ezer ok és ügy lenne a kormány támadására, de az ellenzéki pártok inkább egymást támadják, alig két és fél hónappal a választások kezdete előtt.

Jelenleg egyetlen párt támadja a Fideszt és rajta keresztűl az egész rendeszert és ez az ISZOMM, Szanyi Kapitány és társai pártja. A harcosan baloldali csapat képviselője Székely Sándor éppen a múlt héten iskolázta le a Hír tv –ben a Fidesz egyik emblematikus figuráját, majd másnap maga a Kapitány állta a sarat a Fidesz náci haverja, Volner ellenében, és védte az amúgy vele nem szövetségben lévő pártok mundérjának a becsületét. Szanyiék egyre-másra mutatják be jelöltjeiket, helyi ügyeket indítanak, kampányolnak.

Úgy tűnik, hogy a magyar belpolitikában a következő két-három hónap a meglepetések és a váratlan fordulatok időszaka lesz. Vajon ki nevet a végén? A habókos MZP? A harci kutyává váló viccpárt? A Fidesz? Gyurcsány? Vagy Szanyi Tibor, a baloldal Kapitánya?

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Vélemény

Fizetett forradalmak

A történelemkönyvek általában gazdagon leírják, hogy a különböző forradalmi helyzetekben ki kit ölt meg, üldözött el, börtönzött be, váltott le stb, milyen döntések születtek, melyek