Veszteséges a milliárdokkal kitömött űrhajókat gyártó Fidesz-közeli cég

árbevétel Magnus Aircraft milliárdok támogatás

 

A Magnus Aircraft Zrt légi űrjárműket gyártó cég tavaly több mint ötször nagyobb árbevételt ért el, mint 2019-ben, viszont nyereségből, veszteségbe váltott az eredményük – írja az mfor.hu

Egyáltalán nem hétköznapi cégről van itt szó, hisz a neve a tulajdonosai és üzletei révén az utóbbi időben rendre az újságok címoldalaira került. Kormányközeliségéről pedig nemcsak a 2017-ben kapott 2 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatása árulkodik.

A cég 2014 márciusában alakult Kecskeméten, fő tevékenységeként a légi, űrjármű gyártását nevezte meg. 50 millió forintos induló tőkéjét. Négy embernek köszönhető az indulótőke megszerzése.

Közülük Katona Imre az érdekes, de azért Tarány Gáborról se feledkezzünk meg. Katona három cikluson át, 2002-2014 között volt eleinte a Fidesz-MDF, majd már csak a Fidesz képviselőjeként a Bács-Kiskun megyei Ballószög polgármestere.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak