Olcsó ukrán vendégmunkások munkahelyét védi a kormány Gödön

Göd létszám Samsung gyár vendégmunkások

Nagyon eltérő adatok érhetőek el arról, hogy hány embert is foglalkoztat a felső küszöbértékű veszélyes üzem, a kormány által vastagon támogatott Samsung SDI, a gödi gyár – írja a 24.hu.

A hivatalos dokumentumok alapján 2020-ban majdnem 3600 munkás körülbelül fele volt magyar állampolgár, mindössze 94 gödi dolgozott ott.

A kormány mégis a munkahelyek megvédésére hivatkozva sorolta az iparterületet különleges gazdasági övezetbe, amit ráadásul állami támogatásokkal töm ki. Az elérhető információk szerint nem kis részben külföldi dolgozók munkahelyeit akarja megvédeni az egyébként a migrációt csípőből, évek óta vehemensen elutasító magyar kormány.

A 3594 főn belül kicsivel több mint 50%-ot tettek ki a magyar dolgozók, mellettük dolgozott 1566 ukrán több mint 43%, 115 koreai, és volt még néhány szlovák, és sajnos a dolgozók közül mindössze 94 gödi volt. Vagyis a dolgozók 10%-a sem volt helybéli.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak