500 forintos órabért ajánlottak az egyetemi tanárnak

bérezés közoktatás megalázás tanár

 

500 forintos órabért adnak egy egyetemi tanárnak, ha szakdolgozati segédmunkát vállal – írja a eduline.

Kovács Dezső, agrármérnök, nyugalmazott egyetemi tanár felkérést kapott, hogy legyen a külső opponense egy végzős hallgató szakdolgozatának.

Az egyetem röviddel a felkérés után közölte a 70 éves pécsi oktatóval, hogy 5.000 forint az opponensi munka bruttó bére. De ahhoz, hogy ezt az intézmény kifizesse, a tanárnak el kell küldenie a végzettségét igazoló oklevél és nyelvvizsgája másolatát, valamint egy erkölcsi bizonyítványt.

A tanár beszélt az őt felkérő kollégával hogy szakmai kíváncsiságból szívesen opponálja a dolgozatot. Ám baráti alapon, szerződés nélkül, vagyis ingyen, mert ennyi pénzért nem hajlandó az egyetem által kért papírokért egy lépést se tenni.

Megdöbbentő, hogy a felkínált összegnél ma a diákmunka is jobban fizet, sok helyen háromszor nagyobb órabért adnak a diákoknak

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak