Orbán Viktor segít ahol tud, török-magyar tőkés barátja rekordnyereséget ért el 2020-ban

befektetés külkereskedelem rekordnyereség üzlet

 

A koronavírus miatt 2020ban több mint 204 millió forint tiszta nyereséget hozott Orbán török haverjának, Adnan Polat vállalatának, sőt a  tulajdonosok nemrég tőkét is emeltek benne – írja az mfor.

ALX Magyar-Török Kereskedelmi Központ Kft. nevű cége október 6-án emelte 30-ról 90 millió forintra a jegyzett tőkéjét.

Bizalmi viszony lehet a kormányfő, illetve a befektető között, hisz magyar állampolgárságot és személyi igazolványt is kapott a török üzletember és több családtagja, akik más török oligarchákkal együtt ma már a magyar erőművi piac tekintélyes hányadát a kezükben tartják, egy-két éven belül pedig megyényi területek villamosenergia-ellátása múlik majd rajtuk.

Az ALX-nek az állami külügyhöz tartozó HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. adja a pénzt az irodái működtetésére. Akárcsak a magyar külkereskedelem ügyét segíteni kívánó többi kínai, japán, oroszországi, balkáni és kanadai irodát működtető partnernek.

A HEPA tavalyelőtt még összesen 1,5 milliárdból működtette a képviseleti irodákat, tavaly már 2 milliárdból.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

Tragédia a Tisza tavon

A tiszafüredi fizetős szabadstrandon keresik a tűzoltók és önkéntesek egy baráti társaság egyik tagját, aki eltűnt a tóban.

Olvasónktól úgy tudjuk, hogy egy huszonéves, nem tiszafüredi