Milliós bérükön még fentebb tekernének a bankos szakszervezetek

béremelés euróövezet infláció szakszervezet

Az Európai Központi Bank dolgozóinak szakszervezete, az inflációra hivatkozva követel magasabb béremelést – írja a napi.hu.

Az Európai Központi Bank vár, hogy az euróövezeti inflációs hullám mérséklődjön. A pénzintézet munkatársai kevésbé türelmesek, a dolgozók szakszervezete, a Nemzetközi és Európai Közszolgálati Szervezet azt követeli, hogy a személyzet idei általános bérkiigazítását egészítsék ki.

Az IPSO azzal érvel, hogy a javasolt béremelések és a megélhetési költségek közötti eltérés tartós vásárlóerő-veszteséget fog eredményezni a személyzet számára.

Az EKB alkalmazottai jelenleg egy olyan bérkiigazítási módszertanra támaszkodnak, amely a nemzeti központi bankok és más európai intézmények bérváltozásait indexálja, amely alapján aztán a dolgozók fizetésemeléséről döntenek. Egy ilyen megközelítést aggályosnak tartanának a politikai döntéshozók, akik attól tartanak, hogy a bérek a régió gazdaságaiban túl gyorsan emelkednek, és a magasabb árak tartósabbá válnak.

Fotó: Shutterstock

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak