Keveset szarik a magyar, ezért lehet olcsó itthon a budipapír

árak DM drogéria

 

Magyarországon drágább a DM mint nyugaton, sokan nem engedhetik meg magunknak az alapvető higiénés termékek megvásárlását – írja a g7.

A higiénia biztosítása nálunk jóval nagyobb teher lehet, mint Ausztriában vagy Németországban, de ahogy az az élelmiszereknél is kiderült, még közvetlenül átszámolva is többet kell fizetnie egy magyarnak egy drogéria kasszájánál, mint osztrák vagy német társának.

A G7 által vásárolt 15 termékből 9 Magyarországon a legdrágább, és mindössze 3 olyat találtak, amely nálunk a legolcsóbb (papír zsebkendő, WC-papír és kézkrém). A magyar DM kasszájánál 4356 forintot, Ausztriában viszont csak 4258-at, Németországban pedig mindössze 3684 forintnak megfelelő eurót fizettek, ugyanazokért a 15 termékekért

Ausztriában és Németországban tavaly óta lényegében nem nőtt az átlagos medián kereset, Magyarországon viszont 8%-kal magasabb a medián bér, mint egy éve, akkor azt kapjuk, hogy a magyar vásárló havi bérének több mint 2%-át viszi el ez a bevásárlás, az osztrák és a német vevő terhelése azonban csak 0,52 százalékos. Tehát a magyar vásárló terhelése azonban ehhez képest négyszeres.

Fotó: Getty Images

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak