ISZOMM: Legyen kötelező a koronavírus elleni védőoltás!

Huszti Andrea ISZOMM közlemény Székely Sándor védőoltás

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom elnöksége felkéri országgyűlési képviselőjét, Székely Sándort egy olyan országgyűlési határozati javaslat benyújtására, amely tisztázza a társadalombiztosítás szerepét a COVID-megbetegedések esetében – írják a friss közleményükben.

Az ISZOMM kívánatosnak, ám jelenleg kétségesnek tartja a COVID-védőoltások kötelezővé tételét, azonban bízik abban, hogy az elérhető vakcinák mihamarabb végső jóváhagyást nyernek. Így a felelősségek beépíthetők lesznek az egészségügyi biztosítási rendszerekbe. A párt úgy látja, hogy a kötelezővé tétel a közeljövőben bekövetkezhet – mondta el Huszti Andrea.

A párt elnöke kiemelte, hogy a vakcinák széles körű elérhetősége és az egészségügyben érdekeltek erős szorgalmazása ellenére az önkéntességen alapuló COVID-átoltottság  megrekedt. És a kórházakra a korábbiaknál is erősebb terhelés zúdul.

Szinte kizárólag oltatlan betegek szorulnak intenzív ellátásra, illetve gyakorlatilag ők halnak bele a szövődményekbe. Ám nem csak az emberi élet véges, hanem a társadalombiztosítási kassza pénzügyi kapacitása is – emelte ki az elnökasszony.

Az ISZOMM úgy látja, hogy ha a józan ész kevés, akkor erősebb ösztönzőkhöz kell nyúlni. A megfontolás lényege, hogy az oltás pár tízezer forintos költségeihez képest a kórházi kezelés több tízmillió forintba is kerülhet. Ezerszeres különbségről beszélünk.

A párt tehát arra kéri országgyűlési képviselőjét, hogy rázza fel a magyar törvényhozást, és indítványozza, hogy akinél nincs kizáró egészségügyi korlát, hanem pusztán önakaratból nem oltatja be magát. Tehát tudatosan kihúzódik a nemzeti kockázatközösség kármegelőző kötelmei alól, az vállalja fel a felelőtlensége folytán felmerülő többletköltségek egy részét, vagy egészét!

Az ISZOMM azt indítványozza, hogy országgyűlési határozati javaslat a kormányt szólítsa fel a fenti igényeknek megfelelő jogszabályok benyújtására, amelyről az Országgyűlés mihamarabb döntsön!

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai Vélemény

Putyin Hágába utazik

A hírcsárdásnak tűnő cím egyáltalán nem valószínűtlen, ugyanis Vlagyimir Putyin simán kaphatna EU-vízumot, hiszen nincs vele szemben semmilyen személyes korlátozás, vagy szankció, ami ebben meggátolhatná.

Hazai Vélemény

A bankokat megmentik, ugye?

A bankvezérek bármekkorát is hibáznak, előbb vagy utóbb megmenti őket az adófizetők pénzéből fenntartott állam. Az adófizetők, ha hibáznak, akkor a bank az állam segítségével

Hazai

Mâchoire du cochon confitée

Az állítólagos kiírás szerinti Petőfi Sándort megidézni hivatott felcsúti gasztronómiai vetélkedőn a kiskunsági préselt malacarc elnevezésű kreáció nyerte el a Magyarország étele díjat.

Gratulálunk a Székekpuszta