Nettó 360 ezer forintot fizet egy cég a munkásainak, ha beoltatják magukat koronavírus ellen

koronavírus munkás oltás vakcina

 

Egy magyar biofinomító üzem bónuszt vezetett be azoknak, akik beoltják magukat koronavírus ellen, és kötelezővé is tette az oltást. A cég igazgatója szerint a védőoltás az egyetlen olyan eszköz, amellyel elkerülhető a súlyos megbetegedés – írja a Portfolio.hu

A cégvezető a Portfolióhoz eljuttatott levelében azt is részletezte, hogy a jutalom milyen szabályok mentén érkezik a dolgozókhoz. Eszerint

  • nettó 175 ezer forint bónuszt fizet a cég az első vakcinadózis után.
  • Nettó 175 ezer forint bónuszt fizetnek a második adag oltásért, amelyet az első oltás utáni előírt időn belül adnak be.
  • Azok, akik már korábban felvették a két oltást nettó 360 ezer forintos bónuszt kaphatnak a harmadik, emlékeztető oltás felvételéért. Ez abban az esetben is jár, ha valaki már korábban megkapta azt, vagy január elsejéig veszi fel a harmadik dózist és azoknak is, akik ezt követően, az előírt legrövidebb időn belül veszik fel a harmadik adagot.
  • A maximálisan elérhető bónusz összege nettó 360 ezer forint.
  • Az összeget azok után utalják, ha a dolgozók az oltási igazolást bemutatták.
  • Azokat a dolgozókat, akik január elsejéig nem veszik fel az oltást, fizetés nélküli szabadságra küldik.
  • A rendelkezések alól mentesülnek azok, akik egészségügyi papírral igazolják, hogy az oltást különböző egészségügyi okokból kifolyólag nem vehetik fel.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak