A cégek profitéhsége miatt nőttek a fogyasztói árak

cégek infláció mohóság profit

 

Nem lenne ilyen nagy a drágulás, ha sok cég nem csak önző módon a saját profitját növelné – írja a nyugat.hu.

A fogyasztói árak emelkednek, de a vállalati profitok még gyorsabban nőnek. A kettő pedig összefügg, a vállalatok az inflációra mutogatva gyakorlatilag büntetlenül emelhetik a termékek árait. Vannak jelek, amelyekből látszik, egyes piaci szereplők egyszerűen csak kihasználják ezeket a külső körülményeket és indokolatlanul is ezekre hivatkozva emelik az árakat.

A vásárlók a boltokban egyre több terméknél érezhetik a drágulást, amit a legtöbb gyártó és kiskereskedelmi szereplő a magas energiaárakkal, az ellátási láncok, a szállítmányozás problémáival és a nyersanyagok drágulásával magyaráz.

 

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom párt, programja kimondja, hogy az elsődleges megoldás a munka- és a tőkejövedelmek azonos szintű terhelése, szemben a mindennapok emberei számára működtetett jelenlegi adópokollal, illetve a gazdagok adómentes mennyországával. Ennek értelmében a cégtulajdonosok osztalékai a munkabérhez hasonló járulékokkal kell számoljanak.

Fotó: Getty Images

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak