ISZOMM: Az LMP rúgta ki a sámlit a tisztességes választások alól

Huszti Andrea ISZOMM TASZ választás
Huszti Andrea

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom egyetért a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) megállapításaival, amelyek rávilágítanak, hogy fél évvel a választások előtt a kormánytöbbség kardinális ügyben változtatott a szabályokon, megszűntetve a fiktív lakóhely fogalmát, s ezzel tágra nyitotta a kaput a kettős állampolgárok számára is az egyéni választókerületi jelöltekre való szavazás esetére – írják közlemenyükben.

Ha az 1,1 milliónyi határon túli magyar állampolgár csupán egyetlen százaléka (!), azaz tízezer ember létesít minden további nélkül magyarországi ál-lakhelyet, már azzal gyakorlatilag az összes ún. ‘billegő’ körzet a Fidesz javára mozdítható, s az ellenzéki pártok búcsút mondhatnak bárminemű korányváltási álmaiknak.

Az ellenzéki pártok ezt a veszélyt nem ismerték fel, az MSZP és a Jobbik, valamint a függetlenek zöme tartózkodott, az LMP viszont megszavazta a vonatkozó előterjesztést.

Emlékezetes, hogy Orbán teljhatalma ellenzéki szavazatokkal keletkezett a rendkívüli jogrend életbe lépésekor, s az ellenzéki pártok testületileg kiálltak az egészségügyi dolgozókat végképp rabszolgává tevő, jogállásukról szóló törvény mellett is. Ezen felül a Jobbik megszavazta az elhíresült homofób-törvényt, most pedig az LMP rúgta ki a sámlit a tisztességes választások egyik utolsó tényezője alól.

Huszti Andrea, az ISZOMM elnöke kiemelte, ha ezek a pártok úgy akarnak kormányozni, hogy még ellenzékből is a Fidesszel azonos módon szavaznak a maguk hátrányára, azzal a kormányváltás értelmét tagadják meg.

Baloldali pártként az ISZOMM következetesen kiáll a dolgozó érdekekért, s az ún. ellenzéki összefogáshoz képest is konkrét megoldásokat kínál a szociális válság felszámolására.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak