Orbán axióma: Az alacsony nyugdíjban részesülők alacsony 13. havit kapnak

nyugdij nyugdíjas Orbán Viktor

Februárban teljes 13. havi járandóságot kapják a nyugdíjasok a normál februári illetmény mellett, ami, ahogyan a normál havi nyugdíj, összegét tekintve nagyon eltérő, van, aki csak pár tízezer forintot kap, de van, aki akár milliókat – panaszkodott a Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetsége az ATV-nek.

Azt mondja a szervezet elnöke, hogy a 13. havi nyugdíjnak semmi köze a nyugdíjhoz, a kifizetésnél is azt az elvet kellene követni, amit a mostani nyugdíjprémiumnál, mindenki ugyanannyit kapjon. Most novemberben egységesen 80 ezer forintot kaptak (a bankszámlával rendelkező nyugdíjasok), illetve kapnak (akiknek a postás viszi) a nyugdíjasok nyugdíjprémium gyanánt.

Ez kellene a 13. havinál is tehát, összegben ugyanakkora. Mégpedig azért, mert az így nem növelné tovább a különbséget nyugdíjas és nyugdíjas között a jövedelmi viszonyok alapján – fejtette ki Némethné Jankovics Györgyi elnök.

ATV

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak