Bejelentett alkalmazott nélkül tízmilliókat zsebeltek be a szolnoki ellenzék közös jelöltjének cégei a pandémia alatt

Németh Attila Szolnok

A nyilvánosan elérhető adatok szerint Sziráki Pál többségi tulajdonában álló cégei közül három együttesen 55 millió forint nettó árbevételt ért el tavaly, amiből csak az egyikben fizettek bért, mindösszesen 8 millió forintot, három főre. Ez azt jelenti, hogy Sziráki a jól működő három cégében – amelyből kettőben nincs is dolgozója – csupán minimálbért fizet – derítette ki Németh Attila, az ISZOMM országgyűlési képviselőjelöltje.

Sziráki tavaly nem vett fel osztalékot, azaz másból él. Ez alighanem a Szolnok-i Városfejlesztő Zrt-ben kapott felügyelőbizottsági elnöki díjazása, amely pozíciót elképzelhetetlen, hogy ne a fideszes vezetés bizalmasa töltse be. Sziráki javadalmazása egyébkén 81 millió forint veszteség árnyékában zajlik, azaz a magáncégeiben profitot termel, az önkormányzatnál pedig masszív közpénz-veszteséget felügyel.

Erre jön rá a szintén a kormányoldaltól ugyancsak közpénzből kapott 35 millió forintos pofapénz, amit Sziráki a vissza nem térítendő támogatásként kapott a láthatóan nem működő panziójára.

Ahogy az átláthatósági nyilvános oldalról, oldalunkról is letölthetők a kérdéses cégek iratai.

TROJKA – Szolnok KFT
TROJKA STÉG KFT
TROJKA LIGET KFT

Németh szerint Sziráki Pál úgy hirdeti magát baloldalinak, hogy nyereséges cégeiben nem fizet tisztességes bért, közben a fideszes hatalommal leplezetlenül kollaborál országos és helyi szinten egyaránt.

Huszti Andrea, az ISZOMM elnöke is kéri a magukat ellenzékinek gondoló pártokat, amelyek a szolnoki 1-es számú választókerületben közösen támogatják a függetlennek állított Sziráki Pált, hogy jelöltjük mögül álljanak ki, s csatlakozzanak az ISZOMM-os jelölt, Németh Attila táborához! 

Az ISZOMM elnökségének álláspontja szerint az ún. ellenzéki összefogás érintett pártjai egy fideszes kötődésű embert állítottak “ellenzékiként” a hivatalos Fidesz-jelölt mellé, azaz biztosítani akarják, hogy Szolnokon mindenképpen a Fidesznek legyen a legnagyobb nyerési esélye.

Fotó: Sziráki 35 milliós kormány-támogatásban részesített panziója

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak