Drámai jövőnk lesz a brutálisan emelkedő üzemanyagárak miatt

csúcs emelkedés energiaköltségek üzemanyagárak

 

Októberben az MKB Bank „MKB Dialóg” válaszadó közösségében a történelmi csúcsokat döntő üzemanyagárak kapcsán online felmérést készítettek arról, hogyan érzékelik a fogyasztók, köztük a vállalkozók az energiaárak emelkedését – írja az mfor.

Az eddigi történelmi csúcs 2012 áprilisában volt, amikor egy liter benzin átlagosan 454 forintba került a magyar kutakon. 2021-ben pedig sorra dőltek meg a rekordok. Rekord magas benzinárak, történelmi magasságokba emelkedett energiaárak és jelentősen növekvő infláció.

Kiderült, hogy a vállalkozók 65%-ka beépíti áraiba a növekvő energiaköltségeket.

Az energiaárak emelkedése nagy valószínűséggel tovább hajtja az infláció emelkedését, ami 2021 áprilisa óta már így is kiemelkedően magas. Az üzemanyagárak, és így közvetve az energiaárak drasztikus emelkedése, a háztartások esetében hatással van a vásárlóerőre.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak