Schiffer fantomfrakciónak nevezte a Párbeszéd es a KDNP frakcióját

frakció KDNP Schiffer András Székely Sándor

Székely Sándor határozati javaslata szerint, akik közös listán indulnak a választáson, azok csak közös frakciót alakíthassanak. Lapunknak Székely egyenes lopásnak nevezte az eddigi kamufrakciók megalakításának törvényi szabályozását.

Schiffer Andrást kérdeztük a javaslatról.

“Röviden: egyetértek vele. Teljes nonszensz, hogy olyan formációknak lehet parlamenti frakciója, akire nem szavaz és nem is szavazott senki. A KDNP-re legalább részben 1947-ben és részben 1990 után azért szavaztak. Pont ettől van értéke a Fidesz számára. És ezért nem lesz ebből a javaslatból valóság, mert nem érdeke a Fidesznek. Orbán bábszínházban szükség van a KDNP-re.

De itt a Párbeszéd, amire az életben soha senki nem szavazott, lízingelt képviselővel fenntartott parlamenti frakciója van, ez nonszensz.

A jelenlegi parlamenti ellenzéki pártok között ma már semmilyen különbség sincsen. Szerintem az adófizetők számára is az lenne a költségtakarékos megoldás, hogy ha ezek egy frakcióban lennének. Nem csak azért, mert egy listán indulnak, hanem mert egyébként sincs semmi észrevehető különbség közöttük.

Szerintem tök rendben van ez a javaslat. Viszont szerintem nem is lesz belőle semmi.

Az önmagában sokatmondó hogy Székely Sándor már így is begyűjtötte a Fidesz bérenc billogot, holott a javaslata az nem az ellenzék ellen szól, hanem legalább ugyanannyira szól a kormányoldal ellen. De valamiért és számomra megfoghatatlan módon – mégis úgy gondolják egyesek, hogy az az ellenzék erejét adja hogyha nem létező pártok is frakciót alakíthatnak az ellenzéken belül. De nem lesz semmi a javaslatból, még egyszer mondom.

Az egyébként megint sokatmondó, hogy akik illegitimnek hirdetik az Alaptörvényt, egyáltalán az orbáni törvényhozást, teljesen kimaxolják azokat az anyagi lehetőségeket, amiket Orbán Viktor biztosít. Szerintem az sincs feltétlenül Orbán ellenére, hogy menjen ez a nevetséges játék rengeteg fantom frakcióval az ellenzéki oldalon.

Gyakorlatilag ezzel le is fizeti azokat az ellenzékieket, akik meg amúgy 0-24-ben nyomják, hogy illegitim az egész, mégis kihasználják azt a kiskaput hogy fantom frakciókkal plusz állami támogatáshoz lehet jutni.”

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Dunakanyar Fotó: SZOCIKK
Vélemény

A Duna-Tisza csatornarendszerről

Minden politikának kell, hogy legyen egy víziója, miért az Ő nézeteit támogassák az emberek!
A kapitalizmus egyik meghatározó hittétele a gazdasági növekedés, ergo minél jobban nő

Vélemény

Fuvar minimum háromezerért

A kapitalizmusról azt tartja a közhiedelem, hogy nemes verseny zajlik benne, mint akár az Olimpián. Ez a maszlag valójában gyilkos küzdelmet takar, így a kapitalizmus

Vélemény

Gazsi, lesz itt még szocializmus 

Lesz itt még szocializmus

TGM-ről szólva szeretném elkerülni a magasztaló jelzők sokaságát, hiszen halála óta ezek uralják a megemlékezők mondatait, nem kis verbális inflációt kockáztatva. Persze

Vélemény

A “Főnök”

A kremlinológiában járatos elemzők csak Putyin séfjeként emlegetik Jevgenyij Prigozsint (a képen balra), ami annyiban helytálló, hogy egy időben az ő egyik vállalkozása szállította az