Huszti Andrea: Nincs szükség a KDNP és a PM kamufrakciójára

frakciók Huszti Andrea Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom sajtóközlemény Székely Sándor
Huszti Andrea

Ki a kamufrakciókkal az Országgyűlésből, egy választási lista csak egy frakciót eredményezzen – írja az ISZOMM friss sajtóközleményében.

Huszti Andrea a párt elnöke kiemeli, hogy az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom felkéri az Magyar Országgyűlésben szereplő és azon kívüli pártokat, szervezeteket, továbbá a politikai véleményformálókat, hogy ki-ki a maga eszközeivel támogassa Székely Sándor országgyűlési képviselő indítványát, ami az ún. Házszabály egyszerű módosítására irányul.

A kezdeményezés lényege, hogy minden, az Országgyűlésbe jutó párt és pártszövetség csak egy-egy frakciót alakíthasson, éspedig azon néven, amin a választók elé állt – szögezte le a pártelnök.

A választások közeledtével az a helyzet állt elő, hogy a jelenlegi Országgyűlésben hét frakciót működtető pártok egyike sem kívánja magát önállóan megméretni 2022 tavaszán. Viszont, már most kilenc frakciót terveznek, amit abszúrdnak tart az ISZOMM.

Huszti Andrea kiemelte, hogy a helyzet további komikuma, hogy ezen pártok közül mindössze hárman képesek olyan támogatottságot felmutatni, amely a magabiztos bejutást tenné lehetővé ketten az 5% -os küszöbön billegnek, hárman alig bírnának valós esélyekkel, egyikük pedig egyelőre nem is létezik (MZP-párt).

A választópolgár azonban csak egy listás szavazatot adhat le, s joggal várhatja el, hogy ez az egyetlen szavazata egy megfogható és számonkérhető országgyűlési leképezéssel bírjon.

A Székely Sándor által javasolt “egy lista – egy frakció” elv elfogadása garanciát jelentene arra, hogy a mai két kamufrakció (KDNP, Párbeszéd) szűnjön meg, és ne keletkezzen helyettük még több – fejtette ki Az ISZOMM elnöke.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak