Leállt az Uzsoki kórházban a mellrákszűrés

Budapest elromlott gép kórház mammográfia szűrés

 

Nem tudnak időpontot adni a betegeknek mellrákszűrése az budapesti Uzsoki Utcai Kórházban, egy zuglói nő elmondta, hogy júliusban próbálkozott először időpontot kérni az Uzsokiban, a gép ekkor már rossz volt, alkatrészre vártak – írja a HVG.

Alkatrészhiány miatt nem tudják elvégezni a mellrákszűrést a kórházban. 

A nő háziorvosa azt tanácsolta, hogy ha nem működik az Uzsoki, járja végig a lehetőségeket. Először az Országos Onkológiai Intézetben próbálkozott, de ott sem járt sikerrel, közölték vele, hogy nem fogadják a zuglóiakat mammográfiára, csak a kerületiekkel tudnak foglalkozni.

Hosszas próbálkozás után sikerült elérnie az egykori ÁNTSZ-t, ahol azt a választ kapta, hogy nincs alternatíva, ha rossz a gép, nincs ellátás, várnia kell, majd, ha lesz alkatrész, mehet szűrésre.

A nő végül egy magáncégnél végeztette el a vizsgálatokat. A cég egy név nélkül nyilatkozó munkatársa elmondta, hogy náluk is négy hónap a várakozási idő, mert mindenkit hozzánk küldenek, a János-kórházból és a III. kerületből is, mert ők is csak a kerületieket látják el.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak