Szinte csak a beoltottak dolgozhatnak novembertől Ausztriában

Ausztria dolgozók kötelezés védettségi igazolvány

 

Ausztriában a kormány szerdai döntése értelmében a munkavállalók többségének novembertől dokumentummal kell igazolnia munkahelyén a koronavírus elleni védettséget – írja a nyugat.

A november 1-jén életbe lépő rendelkezés szerint a dolgozóknak olyan igazolványra lesz szükségük, amely azt bizonyítja, hogy az illető megkapta az összes szükséges oltást, negatív PCR-teszttel rendelkezik, vagy átesett a Covid-19 betegségen. A rendelkezés alól kivételt képeznek azok a munkavállalók, akik nem érintkeznek rendszeresen emberekkel, például a teherautósofőrök.

Az igazolás meglétét szúrópróbaszerűen ellenőrzik majd, a rendelkezés megszegői pedig munkavállalók esetében akár 500 euró, munkáltatók esetében pedig akár 3600 euró bírságot is kaphatnak.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak