Megint hazudott a kormány a dolgozók béremeléséről, 10%-kal kevesebbet kapnak a beígértnél

béremelés dolgozók hiány illetmény

 

Bár a kormányzati kommunikáció azt sulykolta, hogy a szakdolgozók jövőre 30% -os béremelést kapnak, a napokban a miniszterelnök már csak 21%-ot említett – írja a 24.hu.

A kezdő középfokú végzettségű szakdolgozók alapilletménye évek óta a bérminimum közelében van, miközben a kamara elnöke szerint összesen 30.000 szakdolgozó hiányozhat a rendszerből. Bérük az orvosi bérekhez képest is egyre kevesebbet ér, jövőre átlagosan 20%-a lesz egyik a másiknak, és a munkában töltött évek sem igazán számítanak, ha valaki például ápoló, műtőasszisztens vagy laboros.

Hiába kommunikálja azt a Kásler Miklós vezette Emberi Erőforrások Minisztériuma, hogy jövőre egy ápoló átlagosan a két és félszeresét fogja keresni annak, mint amennyit 2016 előtt keresett, ettől még a szakdolgozói bérek egyre durvábban lemaradnak az orvosi illetményektől, és a kezdő ápolói fizetés megint alig fogja meghaladni a bérminimumot.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak