A kormányhoz fordult a makói önkormányzat a Continental gyár dolgozói elbocsájtások miatt

Continental dolgozók elbocsájtás Makó

Mind kormányzati, mind helyi szinten voltak megegyezések a céggel, úgy tűnik, hogy ezek most felrúgásra kerültek. – mondta el Farkas Éva Erzsébet tegnap a sajtótájékoztatóján – írja a Makó hiradó.

Az önkormányzat azt kéri a kormánytól, hogy vizsgálja meg, eleget tett-e a cég annak, amit a korábban megkapott állami támogatásért cserébe vállalt.

A makói Continental kedden hivatalosan is bejelentette, hogy 2021-ben eddig mintegy 90 munkavállalóját bocsátotta el. De még idén el fog további 140-et. Kiszivárgott információk szerint továbbá az is a terveik között van, hogy 2022-ben további mintegy 300 fős elbocsátás lesz.

A Continental 2016-ban, amikor mintegy 1 milliárd forint állami támogatást kapott kapacitásbővítésre. Ekkor azt vállalta, hogy nem csak megtartja a munkavállalókat, hanem további 216 új munkahelyet is létesít.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak