Az ingatlan piacot nem érdekli a pandémia, brutálisan drágultak a családi házak

árak emelkedés főváros ingatlanpiac lakás

 

Az egy évvel ezelőttihez képest átlagosan 3,5%-kal emelkedett a fővárosban a használt társasházi lakások ára, még a panelek értéke 7,5%-kal, a családi házak értéke pedig majdhogynem 11%-kal nőtt, derült ki egy friss kutatásból – írja a Pénzcentrum.

Budapesten a társasházi lakások átlagos négyzetméterára 762.000 forintra nőtt, ami 3,5% -kkal magasabb, mint 2020-ban.

A panellakások négyzetméterárának középértéke 562.000 forintra nőtt idén Budapesten. Ami az utóbbi évekhez képest mérsékeltebb emelkedés, ám a téglalakásoknál nagyobb, 7,5 százalékos árnövekedést jelent.

A használt családi házak átlagos négyzetméterára 529.000 forint volt a fővárosban, ami majdnem 11% -os  növekedésnek felel meg 2020-hoz képest. A három használt szegmens közül itt volt a legnagyobb mértékű az átlagár-növekedés.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak