Több százmillió ember éhezik a világban

adatok éghajlat éhezés háború katasztrofák

 

A Welthungerhilfe nonprofit szervezet friss adatai szerint, az élelmiszerhiány, az éghajlatváltozás és a háborúk rémisztő károkat okoztak az elmúlt hónapokban a világban – írja a napi.hu.

Világszerte mintegy 811 millió ember éhezik és 41 millióan vannak az éhínség szélén. Az éhínség olyan mértékben növekszik, hogy 2030-ra már 47 országban okozhat ez nagyon súlyos problémákat.

A jelentés szerint az elkeserítő adatok az éghajlatváltozás, a világjárvány és a háborús konfliktusok következményei. Utóbbi a terméseket, a földeket és nem utolsó sorban az infrastruktúrát is tönkreteszi, ezért az emberek kénytelen elhagyni otthonukat. Ez világszerte migrációs problémákhoz is vezetett.

A szervezet szerint egyre sürgetőbb, hogy politikai kezdeményezések és pénzügyi erőfeszítések révén elősegítsék az egyre több embert érintő éhínség kezelését.

Fotó: Humberto Matheus/NurPhoto v / AFP

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak