ISZOMM: a tegnap vitázó alkalmatlan és esélytelen felek a minimálbért értelmezni sem tudják

Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom ISZOMM közlemény pénzt az embereknek

Az ISZOMM a mellébeszélések csimborasszójának értékeli, hogy sem a kormány, sem pedig annak önjelölt ellenzéke nem képes világosan megfogalmazni, hogy milyen összegű minimálbért céloznak meg az elképzeléseik – írják friss közleményükben.

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom szerint egy alkalmasnak, de esélytelennek mondott hölgy egy alkalmatlannak, de esélyesnek vélt férfivel huzakodott egymással tegnap is a magyar közönség szórakoztatására a legnézetebb kereskedelmi televízió főműsoridejében.

Az ISZOMM már ez év elején, majd a párt választási programjaként útjára bocsátotta a Kádár János Tervet, melynek fő eleme, konkrétan a havi nettó 250.000 forint, ennyiben határozta meg a minimálbér 2021-ben kívánatos szintjét, az állami szolgálati jogviszonyban lévőkét pedig nettó 350.000 forintban. Mindenkivel szemben, az ISZOMM párt nem csupán az elvárható minimálbér összegét konkretizálta, hanem a legkisebb öregségi nyugdíjat is meghatározta, ami havi 150.000 forint, továbbá a családi pótlékot gyermekenként havi 50.000 forintban – mondta el a szócikknek az Igen Szolidaritás.

Orbán Viktor 200.000 forint, vagy több, bruttó, vagy nettó minimálbérben gondolkodik, Dobrev Klára pedig európai minimálbért sürget bizonytalan statsztikai adatok 50-60% -ában, Márky-Zay Péter pedig igazából óvatosan semmit – olvasható a közleményükben.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak