A gondatlan munkáltató miatt halt meg a dolgozója


 

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt folytat eljárást egy 36 éves csemői erdészeti válallkozóval szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága – írja a Kecsup.

Januárban egy lajosmizsei erdészetben fakitermelés közben ráesett egy fa az egyik dolgozóra. A férfit súlyos-életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, ahol meghalt.

A súlyos sérülést az okozta, hogy a korábban kivágott fákat nem takarították el az erdőből. Így amikor a férfira dőlt a kivágott fenyő, beverte a fejét a korábban kidöntött, elfektetett fába. A szakértő azt is megállapította, hogy az áldozat ámbár nem viselt védősisakot, az sem akadályozta volna meg a súlyos fejsérülést.

A munkavédelmi szakértő véleménye szerint a munkaadó felelőssége gondoskodni a fennakadt fák eltávolításáról, és a biztonságos fakivágás irányításáról. A szakértő véleménye alapján a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a vállalkozót, aki a fakivágást végeztette az áldozattal. A munkaadó a kihallgatásán beismerte a felelősségét.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak