A bejelentett magyar dolgozók közül is sokan szenvednek munkahelyi balesetet

dolgozók eurostat adatok munkahelyi baleset

A magyar dolgozók majdnem 1% -a szenvedett el munkahelyi balesetet 2020-ban, és kiderült, hogy az Unióban leggyakrabban a kétkezi dolgozókat és a gépkezelőket érte valamilyen baleset – írja a pénzcentrum.

2020-ban az EU-ban a foglalkoztatottak, vagy a nem foglalkoztatottak, de a megkérdezést megelőző évben dolgozó személyek 2,4% -a számolt be legalább egy munkahelyi balesetről az előző 12 hónapban.
A foglalkozási kategória, amelyben 2020-ban uniós szinten a legmagasabb volt a munkahelyi balesetet bejelentők aránya, az a kétkezi melósok és a kapcsolódó szakmákban dolgozók 4,4%.

A munkavállalók több mint 13% -a számára uniós szinten a fárasztó vagy fájdalmas testhelyzet volt a munkahelyi fizikai egészséget veszélyeztető legsúlyosabb kockázati tényező.

A 15-64 éves foglalkoztatottak szinte majdnem 45% -a számolt be arról, hogy a munkahelyén mentális jólétét veszélyeztető kockázati tényezőkkel kell szembenéznie.

Fotó: Getty Images

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak