Ötven koronavírus-fertőzöttet vesz át Magyarország Romániától

covid-igazolvány koronavírus Románia
bérigény MTI

Az ötven fertőzött intenzív terápiás kezelést kap majd Magyarországon, két kórházban, Szegeden és Debrecenben, jelentette be Szijjártó Péter.

A pontos részletekről a két fél még egyeztet, például arról, hogy pontosan milyen állapotú betegeket vesz át Magyarország, vagy hogy mikor tudják őket átszállítani, mondta a külügyminiszter.

Az alacsony, mindössze 31 százalékos átoltottsági aránnyal rendelkező Romániában tombol a koronavírus-járvány, naponta 300 főt meghaladó halálos áldozatot szed a vírus, ami új csúcsot jelent a pandémia másfél éve alatt. 14 ezernél is több új fertőzöttet regisztráltak, ami húszszázalékos pozitivitási arányt jelent. Az előrejelzések szerint Romániában október közepére akár napi 20 ezer új fertőzöttje is lehet a koronavírus-járványnak.

A romániai halottak 92-93 százaléka nem volt beoltva, és ez az arány az elmúlt hetekhez viszonyítva változatlan. A héten vesztegzár alá került a romániai Szörényvár (Drobeta-Turnu Severin) városát, Mehedinți megye központja.

A régióban Romániában a legsúlyosabb a helyzet.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak