Szegeden racionalizálják a kultúrát mert nincs rá pénzük

közgyűlés művelődési ház összevonás Szeged

 

Hossza vita után javasolták a kulturális bizottság tagjai mai ülésükön, hogy a pénteki közgyűlés döntsön arról, összevonják a szegedi művelődési intézményeket – írja a szeged.hu.

Az Agóra és a hét művelődési házból álló közművelődési gigaintézmény vezetésére pedig pályázatot írnak ki. A Szegedi Szabadtéri Játékok és a Szegedi Nemzeti Színház összevonása után az önkormányzat a jövőben a város hét művelődési házát és a Szent-Györgyi Albert Agórát is szeretné egy szervezetben működtetni.

Az átalakítás indoka, hogy a néhány fővel működő kis intézményekben nehézséget okoz a helyi kisközösségek igényeinek megfelelő nyitva tartási idő és a dolgozók munkaidejének összehangolása, szűk a gazdálkodási mozgástér, korlátozottak a pályázati lehetőségek, alacsony az érdekérvényesítő képesség.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak