Szanyi Tibor: Tisztelt Márki-Zay „bugyibuci” Péter

ISZOMM Szanyi Tibor

Bő egy éve volt egy kisebb csörtém Márki-Zay Péterrel a Városi Kurír hasábjain, amiben az engem lefideszbérencező polgármester cserébe megtudhatta, mi mindent gondolok az ő tevékenységéről.

Két állításomat idézem fel. Ugyanis már akkor előrevetítettem, hogy Hódmezővásárhely első embere előbb-utóbb listázni akarja a cigányokat (és másokat). Nos, ez azóta bekövetkezett, sőt, a buzik listájába is belefogott, rögtön a miniszterelnök fiával kezdve. Másik állításom az volt, hogy kisnyilas módjára ösztönözni fogja a feljelentéseket. Lám, ezt is megtette a választási csalások kapcsán előrevetített egymilliós vérdíj kitűzésével.

Akkori levelemet a “Tisztelt Bugyibuci!” megszólítással kezdtem. Most ugyanígy folytatom.

Tisztelt Bugyibuci!

Fenemód elszaladt veled a ló, mióta a vicces kedvükben lévő fideszesek jól megtolták a szekeredet az előválasztás nevű tragikomédia első felvonásában. Nem csoda, hisz önvallomásod szerint mélykonzervatív és mélykeresztény vagy, s emberi tulajdonságaid sorában sokat meséltél a gyerekverés helyességéről, a cigányok listázásáról, illetve Orbán Gáspár homoszexualitásáról. Ha fideszes lennék, részemről bizony’Isten pont te kellenél kihívónak, hiszen nagyon meggyőzően rástartoltál, hogy nagyobb főnyeremény legyél Orbánéknak, mint Dobrev Klára.

Dobrev ugyanis csak Gyurcsány. Te viszont pont olyan beteges hatalommániás vagy, mint Orbán, viszont lényegesen csököttebb képességekkel.

Ez utóbbit rögtön bizonyítod is azzal a vicces állításoddal, hogy Jézus Krisztus volt az első baloldali ember. Most hadd ne menjek bele abba a problematikába, hogy Isten fia miként lehet, vagy sem ember, inkább beszéld ezt meg valamelyik kedvenc papoddal, hátha neked is elmagyarázza egy – szerinted – baloldali ember földi követeként, hogy – szerinte – miért a jobboldali Fideszre kell szavazni.

Inkább elmondom neked, hogy a baloldaliság messze nem valamiféle jótékonykodás kérdése, hiába mondtad fel az ISZOMM Kádár János Tervének főbb vázlatpontjait. A baloldaliság lényege ugyanis a rendszerkritika. Ne tévedj, nem Orbán, vagy másvalaki rendszerének a kritikája, hanem a kapitalizmusé! Márpedig se Jézusnak, se neked semmi bajod a kapitalizmussal, hiszen Jézus korában szó sem volt ilyesmiről, te pedig szinte mit sem tudsz erről az egészről, bár profitért küzdő cégekhez neked is volt-van közöd.

Ugye te magad is meglepődtél, hogy miként jöhetett össze neked a 33 ezer előzetes aláírás? Mert hogy a néhány aktivistátok ennyit bizonyosan nem tudott termelni. Meg azon is csodálkozol, hogy aztán 126 ezer szavazat is keletkezett. Négyszer annyi szavazat, mint aláírás… Hmmm… Fekete-Győrnél ez kb. 1:1 volt, de a győztes Dobrevnél is csak 2 és fél az egyhez. Attól tartok, a rekordod ugyanannak köszönhető, amiért az LMP mindig épp, hogy elérte a belépési küszöböket, avagy amiért a Momentum ‘anno’ az utolsó nap kapott jó pár tízezer olimpiás aláírást. Nos, fogalmazzunk így: az ‘égieknek’!

Szintén az ‘égieknek’ adhatsz hálát, merthogy a gigantikus kampányköltségeidre is hirtelen lett temérdek pénz.

Nyilván ömlenek hozzád a százmilliós adományokhoz szokott szponzorok. Esetleg nézz utána, miből is jönnek össze úgy hipp-hopp csak a nagygyűléseidhez szükséges tízmilliók. A jóval vaskosabb médiakiadásokról most ne is beszéljünk!

Amit te a ‘momentumodnak’ nevezel, azt a szövetségeseid ziccerként élik meg. Ráéreztek a pillanatra, hogy felnőttél az igazi balekok szintjére, ők pedig kicsekkoltak az immár bukóra álló csatából. Nekik ugyanis – nagyságrendileg – már tutira megvannak a frakcióik, amelyekről ők is pontosan tudják, hogy ellenzéki frakciók lesznek, persze kellően busás állami támogatásokkal. Ebből nekik már nem lehet gond.

Abból viszont igen, hogy ha az ‘égiek’ akaratából legyőzöd Dobrevet. No, nyilván nem a Fidesznek lesz ez gond. Az ún. ellenzéknek se, mert ők is kellően tudják, hogy mire vagy képes. Igazából az országnak lehet fájó, hogy 12 évnyi ellenzéki teszetoszaság után előugrik valaki, akiről csupán annyi gondolható, hogy ha az összes gyerekét meg tudta verni, akkor talán Orbánt is. Illetve – szerinted mindenki hazaáruló, aki nem téged támogat. A hátországodban, az USA-ban erre mondják, hogy ‘interesting’.

Szanyi Tibor

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Vélemény

Fizetett forradalmak

A történelemkönyvek általában gazdagon leírják, hogy a különböző forradalmi helyzetekben ki kit ölt meg, üldözött el, börtönzött be, váltott le stb, milyen döntések születtek, melyek