Szanyi Tibor paritásos kormánya már ‘ante portas’

ISZOMM

Véletlen egybeesés, hogy a Delphoi Vote Research kutatóintézet az ISZOMM megbízásából pont a nemzeti gyásznapon, azaz október 6-án készítette el aktuális politikai helyzetjelentését. A jelentés alapja a hagyományos közvéleménykutatók óránként kiadott, egymásnak és önmaguknak is ellentmondó közleményei, amelyek rendre más és más sokaság hangulatát mérték. Az összegző jelentés egyébként saját, 10-10 fős kontroll-csoportok, döntően celeb-elemzők és tévébemondók véleményét feltáró vizsgálatokat is bevett a következtetési megalapozásába. Török Gábor nem szerepel a jósok között, mert a pénzügyi források hiánya miatt az említett elemző ez idő tájt nem elemez.

A DVR legfontosabb megállapítása, hogy az ország az ún. nemzeti összefogás kormányát akarja látni az ország élén. (Egy ilyen már volt Szálasi-kormány fedőnéven, de ez ma már senkit nem érdekel.)

A kormány vezetésére a megkérdezettek változatlanul Szanyi Tibort látják a legalkalmasabbnak. A kiszivárgott hírek szerint a veterán politikus ún. paritásos testületet kívánna felállítani, vagyis a mai kormány és fizetett ellenzéke 6:5 arányban részesedne a tárcákból, s a jelenleg – még – ellenzéki miniszterelnökkel állna elő a 6:6-os arány.

Mindkét oldal 3-3 miniszterelnök-helyettest adna annak érdekében, hogy a kormány vezetői többségben legyenek a tagokhoz képest.

Tehát:

Szanyi Tibor, miniszterelnök;

Orbán Viktor, európai ügyekért felelős miniszterelnök-helyettes;
Pintér Sándor, bel- és járványügyi miniszterelnök-helyettes;
Semjén Zsolt, az állandó vadászati világkiállításért felelős miniszterelnök-helyettes;

Dobrev Klára, külügyekért felelős miniszterelnök-helyettes;
Karácsony Gergely, biciklisekért felelős miniszterelnök-helyettes;
Márki-Zay Péter, rasszista nyilvántartásokért felelős miniszterelnök-helyettes;

Jakab Péter, a Fidesszel való együttszavazásért felelős miniszter;
Mészáros Lőrinc, gazdasági és pénzügyminiszter;
Kósa Lajos, igazságügyminiszter;

Vadai Ágnes, Gyurcsány Ferenc személye körüli miniszter;
Cseh Katalin, bármilyen miniszter.

A szociális ügyekkel várhatóan a kormányfő fog foglalkozni. A miniszterekkel le nem fedett területek gazdái államtitkárok lesznek, s a menet közben felmerülő ügyekben pedig helyettes-államtitkárok járnak el. Együttes létszámuk nem haladhatja meg az ezeregyet. A kávékat titkárnők és titkárok, illetve gendersemlegesen LMBTQI+ aktivisták fogják főzni.

A Delphoi Vote Research ezúttal azokat a biztosra vehető szavazatokat vette alapul, amelyeket a választópolgárok arra a pártra adják, amelyikre akarják. Ez a módszer egyedülálló előrevetítési precizitást jelent a magyar közvéleménykutatások történetében, amelynek eredménye 100 százalékos pontossággal az, ami lesz, tehát hibahatára 0 százalék.

A kutatás egyik mellékszála kiterjedt a köztársasági elnök személyére is. A megkérdezettek elsöprő többséggel egy Trócsányi László és Magyar György társelnöki működésével létrehozott államfői intézményt akarnak. Azt, hogy ki elnököljön délelőttönként és/vagy délutánonként, annak eldöntését rájuk, illetve egy a megnevezettek által kinevezett bizottságra bíznák.

A DVR egyúttal köszönetet mond a magyar közvéleménykutatási szakma valamennyi résztvevőjének az értékes és rendkívül jól megfizetett, tehát áldozatkész munkájukért.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak