Az óvónők felmondtak Dunaalmásin

Dunaalmási felmondás óvoda

 

Az oviban így csak az intézményvezető, a helyettese, egy pedagógiai asszisztens és egy takarítónő maradt, több mint 60 gyerekre – írja a Népszava.

Három óvónő és három dajka mondott fel az elmúlt napokban a dunaalmási óvodában, miután az új intézményvezetés mondvacsinált indokokkal kirúgta egyik kollégájukat. A szülők felháborodtak a kialakult helyzet miatt, s az óvónők pártját fogva petícióban tiltakoztak az új óvodavezetés ellen.

Az egyik óvodapedagógus elmondta, hogy az önkormányzatnak is jelezték, hogy az új vezetéssel nem tudnak együtt dolgozni. Az utolsó csepp a kolléganőjük kirúgása volt, akinek azért kellett távoznia, mert túlságosan határozottan nyilvánított véleményt az oviban tapasztalható körülményekről.

A szűlők nem értenek egyet az országos iránymutatással. Ami oda vezetett, hogy szeretett óvónőik inkább elhagyják az intézményt. Többen jelezték, kiveszik az oviból a gyermeküket, ha nem javul a helyzet.

Fotó : MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak