A magyar vendégmunkás családok sokkal jobban élnek Ausztriában

Ausztria elvándorlás jövő lehetőségek

 

A fizetésnél lényegesen fontosabb szempont a gyermekünk jövője, amit nem lehet összehasonlítani a magyarországi lehetőségekkel, mert igen nagyok a különbségek – írja a Népszava.

Most többnyire nem a gazdasági bajok késztetik a magyarokat arra, hogy otthon mindent eladjanak, és Ausztriában új életet kezdjenek, hanem az országban uralkodó morális válság.

Rengeteg Magyarországról érkező ember panaszkodik. Szerintük az elmúlt 10 év alatt számos olyan dolog történt odahaza, amiről nem gondolták volna, hogy valaha is bekövetkezik. Depresszióval küszködő emberek jegyezték meg, hogy aki nem áll be a NER-be, az feleslegesen próbál érvényesülni. Rossz a közhangulat, sokan nem érzik jól magukat.

Fotó: Istockphoto

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak