A pedagógusok keresnek a legkevesebbet az állami szektorban

bérek fizetések KSH pedagógusok

 

A pedagógusoknál még a 8 általánost végzett vasúti váltókezelő is több bért kap – derül ki a KSH átlagkeresetekre vonatkozó adataiból – írja a 24.hu.

Átlagosan bőven 200.000 forinttal lehet kevesebbet keresni azokban a munkakörökben, amelyek felsőfokú képzettséget és önálló tevékenységet feltételeznek. Ebbe a kategóriába sorolták a tanárokat is. A címben jelzett vasúti váltókezelők átlagosan négyezerrel, a műtrágyakeverők 52.000 forinttal többet keresnek havonta.

Az ipari és építőipari foglalkozásokat űzők, illetve a gépkezelők, összeszerelők, járművezetők között is akad ugyanis olyan foglalkozás, amely sokkal jobb keresetet biztosít, mint amit a mezőgazdaságban dolgozók remélnek. A bruttó átlagkereset ez utóbbi kategóriában 241.000 forint, ami a szarvasmarha, ló, sertés, juhtartó és -tenyésztők több mint 300.000 forint. Az ipari és építőipari foglalkozásokban viszont átlagosan 310 ezer forintot lehet keresni.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak