Gyalázatos összeget kap egy pedagógiai asszisztens

alacsony bérek aszisztens pedagógia tanárhiány

 

Heti 40 óráért, 145.000 forint összegért dolgoznak az iskolákban és az óvodákban a pedagógiai asszisztensek – írja a Eduline.

A bőrükön érzik a tanárhiányt, egyre több feladatot kapnak, sokszor a hiányzó pedagógusok óráira is ők mennek be, felügyelni a diákokat.

„Pedagógiai asszisztens vagyok, napi 8 órában én pótolom a kormány szerint „nem hiányzó” pedagógusokat. Mindezért a munkáért több mint 10 éve ugyanazt a bért kapom, ez a szakmunkás minimálbér, jelenleg nettó 150 ezer forint” – írta le egy pedagógiai asszisztens Facebook oldalán.

Fizetésüket a közalkalmazotti bértábla alapján számolják, az pedig 13 éve, nem változott. Mindössze a minimálbér és a garantált bérminimum évi pár százalékos emelését követte. Egy heti 40 órát dolgozó pedagógiai asszisztens a garantált bérminimumot, vagyis nettó 145.000 forintot kap havonta.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak