A pedagógusok bérével mi lesz?

bér béremelés oktatás

Tisztelt Orbán Viktor úr!

Arról értesülhettünk, hogy a minimálbért jövő januártól felemelni szándékozik bruttó 200.000 forintra.

Csak egy ‘kicsi’ gond van ezzel, Orbán Úr!. Tessék már az én minimálbérem alapjának a bruttóját is megemelni, ami még 2014-ben ragadt!

Tudja Orbán Úr, hogy a pedagógusok minimálbér vetítési alapja a 2014-es, bruttó 101.500 forint, azóta is? Lehet, hogy ez elsiklik a választási ígéreteik halmazában.

Összevetésként, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom nettó 250.000 forintos minimálbért célzott meg mindenkinek, aki dolgozik, sőt: nettó 350.000 forintos ágazati minimálbért akar bevezeti a pedagógusok részére. Ön szerint, Orbán Úr, a pedagógusok nem érdemelnék meg az ön által ígért bruttó 200 ezres minimálbért sem?

Az önök által nyújtott ágazati emelésben sajnos nincs köszönetünk, mert legalább a megbecsült, aktív minimálbér-viszonyítást akarjuk a bérünkben. Egyelőre azonban azt látjuk, hogy mi, pedagógusok az önök számára nem vagyunk fontosak, Orbán Úr!

A magam részéről ezért fogok az ISZOMM-ra szavazni, mert ők tényleg ránk, oktatási munkásokra is gondolnak.

Tisztelettel:
egy nagyon dühös pedagógus

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Vélemény

Itt vannak a listák!

Noha az ellenzéki összefogás pártjai teljes készültséget ígértek október 23-ára, azaz részletes programot, 106 egyéni jelöltet, miniszterelnök-jelöltet, továbbá ún. választási listát, ám ezekből csak az