ISZOMM: Márki-Zay Péter távozzon a közéletből!

Huszti Andrea Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom közélet listázás Márki-Zay Péter Polgármester Szabóné Kállai Szilvia Szanyi Tibor

Az Igen Szolidaritás Magyarország Mozgalom elnöksége követeli, hogy Márki-Zay Péter azonnal távozzon a közéletből, továbbá szorgalmazza, hogy az előválasztáson részt vevő összes párt azonnal határolódjon el a szélsőséges politikustól – írja az ISZOMM párt a friss sajtóközleményében.

Márki-Zay Péter, a vállaltan jobboldali, keresztény hódmezővásárhelyi polgármester a gyermekek verése után immáron a cigány honfitársaink listázására buzdít.

A hódmezővásárhelyi polgármester kifejtette, hogy szerinte nem pénzt kell adni a romáknak, hanem oktatást. És azért, hogy oktatni lehessen őket, listázni kell, ki a cigány és ki nem. Ennél gyomorforgatóbb megközelítés nem is lehetne, hiszen sok százezer cigány származású honfitársunk dolgozik tisztességgel, csakhogy pénzt azt alig kapnak, így aztán oktatásra sem telik nekik. Listázás helyett normális bért kell nekik is adni, dolgozzanak akár útépítőként, a kereskedelemben, az egészségügyben, az oktatásban vagy buszvezetőként. Az ISZOMM ezért gyűjtött a nyáron 318.000 aláírást a havi nettó 250 ezer forintos minimálbér érdekében.

“Felháborító, hogy egy magát demokratának tartó miniszterelnök-jelölt náci szövegekkel kampányol” – mondta el Szanyi Tibor a Igen Szolidaritás miniszterelnök-jelöltje.

“Az Igen Szolidaritás sajátosan színvak’ ” – tette hozzá Huszti Andrea a párt elnöke. “Nekünk az összes többi párttal ellentétben számos cigány jelöltünk van, de nem azért, mert cigányok, hanem mert példamutató munkát végeztek eddigi civil életükben. Szabóné Kállai Szilvia például azért lett a pártunk alelnöke, mert 10 éven keresztül dolgozott takarítónői, majd tanárnői állása mellet a Magyar Szolidaritás Mozgalomban. És ennek semmi köze ahhoz, hogy ő egyébként cigány.”

Szabóné Kállai Szilvia, az Igen Szolidaritás alelnöke elmondta, sajnos már megszokta a rasszista beszólásokat a jobboldali-liberális pártok részéről. Ezeket pont úgy viseli, mint a Fidesztől jövő hasonló mondatokat. A krisztusi szeretet folytán azonban megbocsát nekik, sőt, az Igen Szolidaritás nevében felajánlja az érintett pártoknak, hogy amennyiben igénylik, szívesen segít a Márki-Zay nézeteit elfogadó politikusoknak az előítéleteik lebontásában, a náci és fasiszta ötleteik elkerülésében. “Első lépés a listázni akarók eltávolítása” – zárta az alelnök.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak