Újabb halálos baleset zebrán

Budakeszi halál kukásautó tragédia

 

Kerékpárral akart átmenni a zebrán egy férfi Budakeszin, a piros jelzést azonban nem vette észre, ezért elsodorta egy kukásautó – írja a beol.

Szerdán, Budakeszi főutcáján az Erkel Ferenc Művelődési Háznál történt a tragédia. A baleset következtében a 88 éves bácsi testét elsodorta, majd métereken át görgette a jármű.

A kukásautó vezetője azt mondta, csak egy koppanást hallott, de nem gondolta, hogy baleset, ezért állt meg csak később. A szemtanúk elmondása szerint a teherautó derékban félbevágta a bácsit, aki azonnal szörnyethalt.

Székely Sándor az ISZOMM országgyűlési képviselője interaktív térképre vitte a 2020-as balesetek helyszíneit, az applikáción bárki megjelölheti az életveszélyes és rossz állapotú gyalogátkelőhelyeket.

Székely Sándor több mint három éve foglalkozik a gyalogátkelőhelyek biztonságának növelésével. A képviselő lakossági észrevételek alapján indított Mozgalmat a közösségi médiában, hogy egy országos adatbázisban térképezze fel a rossz állapotú, nehezen látható és életveszélyes gyalogátkelőhelyeket. A ZEBRAMINIMUM a rendőrség, az önkormányzatok közlekedés biztonsági szakértők autósok és a gyalogosok észrevételei alapján készült.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak