Szlovákia: Több 100 eurós pótnyugdíjat ígér a miniszter

ígéret Miniszter nyugdíjrendszer prémium

 

Kiegészítő nyugdíjat ígér néhány évtized spórolás után, amit állami prémiummal segítene meg Milan Krajniak – írja a parameter.

A jelenleginél sokkal több embert szeretne látni a nyugdíjrendszer harmadik, önkéntes pillérében a szociális ügyi miniszter.

„Azt akarjuk ezzel is elérni, hogy a nyugdíjrendszer biztonságos és stabil legyen, de egyben hosszú távon fenntartható is, és magasabb nyugdíjat is biztosítson” -mondta a miniszter.

A miniszter elképzelése szerint az állam évi 60-100 euróval járulna hozzá a munkaadó befizetéseihez, annak nagysága alapján. Az 60 eurós támogatás annak járna, aki legalább évente legalább 180 eurót megspórol, 100 eurót pedig az, aki évente legalább 300 eurót fizet be az önkéntes nyugdíj biztosításra. Vagyis az állam a harmadát hozzátenné az alkalmazott spórolásához. Emellett megmaradna a jelenleg is érvényes adókedvezmény, amely évente maximálisan 180 eurós leírást tesz lehetővé az adóalapból.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Külföld Vélemény

Atomküszöb

Jelen sorok íróján kívül meglehetősen sok elemző felvetette már, hogy amennyiben az oroszok át tudják törni az ukrán védelmet, akkor a Nyugat szárazföldi erőkkel is

Külföld

Trump 77-e Biden 81-e ellenében

Mindössze 4 év a korkülönbség Trump és Biden között, de az emberi képmutatás, illetve bizonyos sztereotípiák meglovalása nyilván hálás bulvártéma tud lenni. Ha ez az