Egyhavi fizetésnyi plusz pénzt szeretnének a dolgozók

bónusz dolgozó felmérés munkahely munkáltató
epito

A munkavállalók 39 százaléka legalább a havi fizetésének megfelelő éves bónuszt remél. A munkavállalók 44 százaléka kap valamilyen bónuszt, jutalmat, jutalékot a fizetése mellett, amelynek mértékét az esetek többségében (62%) a teljesítményüktől teszik függővé a munkáltatók. A foglalkoztatottak körében a béren kívüli juttatás legnépszerűbb formája továbbra is a SZÉP kártya, a válaszadók 37 százaléka preferálja ezt a megoldást. – derül ki a Profession.hu friss, reprezentatív felméréséből.

A munkavállalók többségének (57%) van lehetősége a béren kívüli juttatások közül választani: 37 százalékuk kap SZÉP kártyára juttatást, valamivel kevesebb számára a munkába járás költsége, illetve a számítógép használat is támogatásra került.

A 2015-ös évhez képest nem változott lényegesen a SZÉP kártyát használók aránya, hat éve a dolgozók 36 százaléka, mára pedig 37 százaléka kap így a juttatást.

A munkába járás költségeinek kiegészítésére adott támogatás kevésbé jellemző a hat évvel ezelőtti helyzethez képest: 2015-ben a foglalkoztatottak 36 százaléka részesült utazási támogatásban, ami mára csak a dolgozók negyedének adott. Az iskolakezdés, a munkahelyi étkeztetés, a helyi bérlet, az önkéntes nyugdíjpénztári tagsági hozzájárulás, az önkéntes egészségpénztár, a kulturális hozzájárulás vagy a sporteseményre szóló belépő támogatása pedig a munkavállalók alig 6 százalékának jár.

Azok a munkavállalók, akik valamilyen formában részesülnek bónuszban, általában csak extra teljesítmény mellett kapnak pénzt jövedelmükön felül. A megkérdezettek 41 százaléka nyilatkozta, hogy magas, 21 százalékuk pedig, hogy kimagasló teljesítmény szükséges a többletjuttatáshoz; 38 százalékuk esetében ez a bérezés része. A jutalmazásban részesülő munkavállalók 39 százaléka egy havi fizetésének megfelelő vagy annál magasabb, 36 százalékuk ennél alacsonyabb díjat vár, 8 százalékuk pedig valamilyen tárgyi juttatásra számít éves prémiumként. 17 százalékuk viszont egyáltalán nem számít jutalomra az idei évben.

A jutalékban, bónuszban, jutalomban részesülő munkavállalók közel fele szerint indokolt lenne javítani a jutalmazási rendszeren: 42 százalékuk örülne kidolgozott jutalékfizetési struktúrának. 12 százalékuk elégedetlen munkahelye jutalmazási rendszerével, mindössze 16 százalékuk elégedett és 9 százalékuk szerint nem is szükséges a jutalékfizetési rendszer.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak