A nevetségesen kevés nyugdíjprémiummal aláznak meg 200 ezer nyugdíjast

nyugdíj nyugdíjemelés nyugdíjrendszer

Orbán azzal kampányolt vasárnap az állami rádióban, hogy normális nyugdíjak helyett várhatóan 50-56 ezer forint nyugdíjprémiumot kaphatnak a nyugdíjasok még az év vége előtt.

Farkas András nyugdíjszakértő szerint ez az egyszeri juttatás a 150 ezer forintos átlagnyugdíj egyharmada lehet, azonban a nyugdíjprémium mértéke nem mindenkinél lesz azonos. Akinek viszont ennél kisebb a nyugdíja, például 60 ezer forint, annak arányosan csökkenni fog a nyugdíjprémiuma is. Tehát egy ugyanilyen, 6 százalékos növekedésénél már csak 37 500 forint jár majd neki.

200-220 ezer nyugdíjasnak kisebb a nyugdíja 80 ezer forintnál, ők alig kapnak nyugdíjprémiumot, sőt a a több félmillió egyéb ellátásra jogosult szintén nem kap semmilyen további támogatást.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak