Tüntetni fognak az ápolók szombaton – a kormány egészségügyi törvénye megbukott

demonstráció egészségügy Hősök tere Magyar Orvosi Kamara tüntetés

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara szombat délelőtt nagygyűlést szervez a Hősök terére, a közleményében jelezték, hogy egy hosszú folyamat végeredménye ez a demonstráció, mert az elmúlt időszakban egyoldalú volt a kommunikácó, a döntéshozók nem hallgatták meg a szervezet jelzéseit – írja a HVG.

Az érintettek az új szolgálati jogviszony miatt készülnek tüntetni, az ugyanis az ápolókra terheket rótt, a mellettük dolgozó orvosok viszont béremeléshez jutottak.

A kamara azt írta, hogy közös kiállásra szólító felhívás eljutott a különféle orvosi- és egészségügyi társszervezetekhez, szakszervezetekhez, civil csoportokhoz is, melyek a folyamatos visszajelzések alapján szolidaritásukról és részvételükről biztosították az egészségügyi szakdolgozókat. Mivel az országos megmozdulás célja a szakdolgozók egyértelmű üzenetének átadása, a rendezvény felszólalói szinte kizárólag a Kamara tagjai és vezetői lesznek, de támogatóként minden résztvevőt várnak az eseményre.

Az Igen Szolidaritás közleményében tavasz óta követeli az egészségügyi szakdolgozók alap bérének 400.000 forintra emelését, az egészségügyi törvény visszavonását és a Kásler Miklós miniszter azonnali hatályú lemondását!

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak