Elszállt a magyar államadósság

államadósság GDP magyarország tagországok

Az uniós tagállamok 2021 első negyedévét is nagy hiánnyal zárták, bár a megelőző negyedévhez képest a hiány mérséklődött a kiadások csökkenése miatt – írja összehasonlító jelentésében az Eurostat.

2021 elején elérte a GDP 81% -át az államadósság, ez 15% ponttal több, mint egy évvel korábban.  A déli tagországok adóssága durván elszállt.

Magyarország az élmezőnyben végzett 8,5 százalékos deficittel. A magas első negyedéves hiány még följebb nyomta az államadósságot. Magyarország esetében 81% -ra. Azt azonban szem előtt kell tartani, hogy a nagyon magas államadósságot görgető országok legtöbbje már a járvány előtt gazdasági nehézségekkel küszködött. A magyar államadósság 15,2% ponttal nőtt,magasabb, mint az uniós átlag, és jóval magasabb, mint a többi régiós országé, amelyek 10-12% pont közötti államadósság növekedéssel megúszták a 2020 eleje és 2021 eleje közti egy évet.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak