Benzináremelésben is Európa rekorder Magyarország

áremelés benzin benzinár Európai Unió

A picodi.com adatai alapján 2021 első felében az előző év azonos időszakához képest Magyarországon 20,2 százalékkal drágultak az üzemanyag árak. Ez Európában a legnagyobb emelkedés. Második helyen Törökország áll 19,4 százalékkal, majd Luxemburg következik 16,9 százalékkal. Máltán és Albániában ezalatt még csökkent is a benzin ára.

A picodi.com szerint Oroszországban a legolcsóbb a benzin Európában, 1 liter 0,54 euróba kerül, ami 194 forintnak felel meg. A legmagasabb árat a hollandok fizetik, ott 1,72 euró literje, ami 618 forintot jelent. Itthon az idei év első felében az átlagos benzinár 416 forint volt, ami 14. legdrágább árszint a 42 ország közül – írja a 168ora.hu .

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak