5 év alatt 63 százalékkal bővül azok száma, akiknek fogalmak sincs miből fognak megélni ha nyugdíjba mennek

nyugdíj öngondoskodás
Nyugdíj MTI / Krizsán Csaba

Négy év alatt majdnem kétharmadával nőtt azok száma, akik nem tudják, miből élnek majd meg, ha nyugdíjba vonulnak – derült ki egy kutatásból. Közben 14 százalékkal csökkent azok aránya, akik kizárólag az állami nyugdíjra támaszkodnának időskorukban – írja az Énpénzem.

Aaz OTP Öngondoskodási Index kutatás eredménye alapján ugyanis az emberek 28 százaléka nem tudja, miből fog nyugdíjas korában megélni, ami négy év alatt közel 63 százalékos bővülést jelent a 2016-os eredményhez képest.

A kutatás szerint az elmúlt négy évben 14 százalékkal csökkent azon bankkapcsolattal rendelkező válaszadók aránya, akik kizárólag az állami nyugdíjra támaszkodnának időskorukban.

Így ma a válaszadók 37 százaléka kizárólag az állami nyugdíjból, 20 százalék munkából, 11 százalék korábbi befektetéseiből élne meg időskorában.

Az Öngondoskodási Index kutatás eredményei alapján a magyarok 80 százaléka továbbra sem rendelkezik kifejezetten a nyugdíjas évekre félretett befektetéssel, 63 százalékuk pedig nem is tervezi, hogy elkezdjen gondoskodni a későbbi évekre. A magyar lakosság jelentős része számára – summázták – a munka nem fog véget érni soha, hiszen sokan tervezik így kiegészíteni időskori bevételeiket.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak