50 ezren nem kapnak emelést, nem így képzelték a szakszervezetek a bérmegállapodást

bérfejlesztés dolgozók máv szakszervezetek

50.000 állami alkalmazottnak még nem jár a beígért bérfejlesztés -írja a 24.hu.

Az állami alkalmazottak közül, a szakszervezetek számítása szerint 50.000 ember kimaradt a bérfejlesztésből, ők azok, akik még mindig nem tudják, hogy idénre milyen bérfejlesztésben fognak részesülni, és azt sem, hogy a következő években hogy fog alakulni a bérük.

A postások 8%-os emelést harcoltak ki tavaly, idén 4%-os bérfejlesztést kapnak júliustól, és további egyszeri juttatásokat, de így is rosszabbul keresnek majd, mint a többi állami dolgozók a szakszervezet szerint.

A MÁV-nál egyetlen forinttal sem nő az alapkeresetük, a villamosenergia szektorban egyelőre csak egyeztetnek, a hulladékgazdálkodási cégeknél pedig még tárgyalni sem kezdtek az idei bérekről.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak