Értelmezhető béremelés nélkül az közoktatás le fog állni

béremelés oktatás pedagógushiány Pedagógusok Szakszervezete
pedagogus

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) Maruzsa Zoltánnak, köznevelésért felelős államtitkárnak írt nyílt levelében követeli az oktatásirányítástól és a kormánytól, hogy haladéktalanul emelje az oktatásban dolgozók bérét, a tanítással lekötött óraszámokat pedig az EU-tagországainak átlagára csökkentse!

Úgy vélik, a jövő évi költségvetés nagy vesztese a közoktatás. Mint írják, míg 2018-ban a GDP 5,9 százalékát tette ki a közoktatásra fordított összeg, a 2022-es tervek szerint ez alig fog négy százalék feletti értéket elérni.

Az érdekvédelmi szervezet felháborítónak tartja, amiért a parlament ismét anélkül fogadta el a jövő évi költségvetést, hogy a kormánypárti képviselők meghallották volna az évek óta hangoztatott szakmai érveket a béremelés mielőbbi szükségességéről.

Mint írják, követelésük a társadalom érdekét szolgálja: béremelés nélkül nem lesz jövője az oktatásnak, mert nem lesz pedagógus és szakdolgozó az országban.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak