8 millióra csökkenhet a népesség itthon

eltűnik Eurostat magyarság népességfogyás

A magyarság egytizede eltűnhet 2050-ig, ha nem tudjuk megfordítani a negatív demográfiai folyamatokat – írja az Index.hu

Az Eurostat adatai szerint a magyar népességfogyás az Európai Unió középmezőnyébe tartozik. Vidéken a csökkenés 14 százalék lehet, a városokban 2 százalék, a köztes területeken pedig három és fél százalék.

Az előrejelzések szerint a népességfogyással párhuzamosan csökkenhet az ország relatív gazdasági ereje, ugyanis a GDP növekedését a negatív demográfiai folyamatok egyre jobban korlátozzák.

A legnagyobb mértékben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében fog zsugorodni a népességszám. A Budapesten élők száma harmincezerrel csökkenhet. Növekedést csak Pest és Győr-Moson-Sopron megye mutat.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

Parlament a szarban

Számtalan politikai elemző gyakorta szórakoztatja olvasóit, hallgatóit, nézőit, miszerint az Európai Parlament egy magas habzású, de gyenge hatékonyságú intézmény, s gyakorlatilag semekkora befolyással nem rendelkezik