Semjén Zsolt 70 milliárdos kiállításán gazdagodhatnak sokan

adófizetők Budapest kiállítás kormány Vadászat

Szeptemberben rendezik meg Budapesten az eddig mintegy 70 milliárd forintot felemésztő “Egy a természettel Vadászati és Természeti Világkiállítást”. – írja a hírklikk.hu

A rendezvény kommunikációjáért felelős cég 2020-ban 1 milliárd 372 millió forintot költött kommunikációra és megjelenésre.

Semjén Zsolt szerint a kiállítás jó befektetés.

Kiderül az is, hogy az Egy a Természettel Nonprofit Kft. tavaly csaknem 7 milliárd forint támogatást kapott, ebből összesen 5 milliárd 248 millió forintot költött el, azaz durván minden negyedik forint reklámra ment el, nagyrészt a kormány sokmilliárdos plakátkampányait is vivő Balásy Gyula érdekeltségeihez.

Tavaly 30,7 millió forintot számoltak el a kiállításra készülő állatpreparátumokra, 2019 áprilisa és 2021 áprilisa között pedig összesen 49,5 millió forintnyi megbízást adtak Horváth Helga preparátornak.

Az állami kiállításszervezőnél megugrottak a bérköltségek és a létszám is: míg 2019-ben az átlagos állományi létszán 15 fő volt, a múlt év utolsó napján már 49 embert foglalkoztattak.
A cég tavaly összesen 6 milliárd 960 millió forint közpénzes támogatást kapott, ebből 1 milliárd 711 millió forintot az idén használnak fel.

Az RTL Klub számításai szerint csak ez az összeg több mint amennyit a külföldi vadászok egy évben Magyarországon hagynak. Ennek ellenére a helikopteres rénszarvasvadászatáról is ismert Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint a kiállítás jó befektetés. Kovács Zoltán pedig egymillió látogatót vár.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak